Letar efter äventyr


Prov och prioriteringar

Orkar inte skriva, orkar inte plugga. Orkar definitivt inte läsa på inför det nationella provet som är i morgon. Vill bara sova och glömma all stress och förväntningar som tynger mina axlar. Men nejdå, här ska det inte vilas det minsta. Om jag känner mig själv rätt så kommer jag sitta uppe långt efter att midnattstimmen är slagen. Prioriteringarna är inte på topp just nu som ni förhoppningsvis redan har förstått. Borde börjat tidigare.. en läxa jag aldrig tycks lär mig!

Home sweat homeIgår kom vi hem från Bangkok och Thailand. Det känns både skönt och tråkigt att vara tillbaka i det verkliga livet om man nu får kalla det så då det känns som man tryggt lunkat runt i någon form av drömvärld de senaste veckorna. Helt plötsligt, bara sådär, slängs man tillbaka in i den stressiga vardagen fylld med uppsatser och ansvarstaganden, musicerande och prioriteringar. Och när man ställer de orden mot väggen känns det inte alls bra, ta mig tillbaka ekar i kroppen! Men när vardagsstressen har lagt sig och rutinerna gör sig påminda känns det skönt att vara hemma. Borta bra men hemma bäst eller vad är det man brukar säga.

Ny kategori

PS. Nu finns det en kategori med titeln Thailand 2012 på höger sida. Där har jag lagt in alla bilder och inlägg som jag gjort under vår resa!

See you later

Idag åker vi tillbaka till Bangkok för att på söndag åka hem till kalla Sverige. Vet inte om vi kommer att ha någon internetuppkoppling så säger detta nu. Jag har några bilder på lager från de senaste dagarna då vi bland annat har ridit elefant och åkt moped genom jungeln. Vi har även varit uppe på en utsiktsplats där vägarna var sjukligt farliga att bestiga eftersom de var jättebranta, någonting som jag aldrig vill göra om. Vad har vi gjort mer? Hmm.. Mamma testade på sådan där fotmassage då man stoppar i fötterna i en balja med malar (fiskar) som äter rent dem. Roligt att se men jag hade aldrig klarat av att sitta still då jag är jättekittlig under fötterna! Glömde att skriva att vi har varit på en väldans massa marknader också..

Hoppas att ni har det fint!

Tempelbesök och fiskmatningSenare på kvällen var vi även och kollade på thaiboxning vilket var en rolig upplevelse! Jag hade med mig kameran dit men kvalitén på bilderna blev inget vidare bra.

Big Buddha


Every teardrop is a waterfallIgår hyrde vi mopeder och tog oss till ett känt vattenfall i närheten. Vi hittade även några elefanter som uppskattades av de små barnen. I morgon åker vi till den ofantligt stora Big Buddah statyn och några näraliggande tempel för att uppleva ytterligare lite mer av den thailändska kulturen.

Happy new year

Har precis varit ute och firat nyår på thailändskt vis! Vart man än går får man en spann vatten över sig eller blir sprutad med vattenpistol och en vit gegga kletas i ansiktet. Tror att det är någon sorts babypuder som är blandat med vatten. Ett himla stort vattenkrig är vad det är och det är alltså knökat med folk på gatorna. En grymt rolig upplevelse är det i alla fall! Det ska bli spännande att försöka ta sig ut och äta senare ikväll utan att bli genomblöta eftersom detta håller på hela natten.

Happy new year!

Hoppas att ni har det bra i Sverige
kram

SongkranIdag börjar nyårshelgen här i Thailand. Den kallas Songkran och det är en tradition att spruta vatten på varandra, man kan säga att det är ett väldigt stort vattenkrig. Människor i alla åldrar köper var sin vattenpistol eller spann i affären och fyller den med vatten, sen kan kriget börja! Idag hyrde vi mopeder för att ta oss till olika ställen på ön och vi blev överfallna med vatten längs vägen då vi passerade. Så de närmaste dagarna lämnar jag kameran hemma på hotellet.

Gårdagens festligheterIgår gick båda familjerna ut och åt tillsammans på en fin seafood-restaurang där man kunde välja på många olika rätter att äta. 

Efter det gick vi runt i området och hittade en man som gjorde pannkakor. Man kan nästan säga att de var inbakade då de var fyllda med bland annat banan och nutella. (Som vi smakade på) 


Här bor viHär är några bilder från hotellet vi bor på i Koh Samui

One night in BangkokNu är vi äntligen framme i Thailand! De första två dagarna tillbringade vi i Bangkok vilket var fantastiskt. Vi gick runt på stadens marknader och åkte in till ett köpcenter och spelade bowling och åt god mat. Vi åkte även en så kallad tuctuc, som ni kan se på bilderna. Detta är bara ett fåtal bilder av många men fler kommer att komma upp här! Idag åkte vi vidare till Koh Samui där det var cirka 40 grader varmt och ännu varmare i vattnet. Så som ni förstår så har vi alla fått lite färg på näsorna.

Uppdaterar när jag har tid!
Kram

At the airport


I morgon bär det av

Har precis packat färdigt. Kläder och böcker ligger i resväskan och musik och kamera ska fixas i ordning, sedan är jag redo att åka! Så fortsätt följa mig så kanske du får ta del av min resa i form av bilder!

Hoppas att ni har det underbart och får en fantastisk påskhelg. Om ni vill få tag på mig så kan ni alltid kontakta mig här så svarar jag så fort som möjligt!

Kram

I am an asphalt flower breaking free
Instagram

Följ mig på instagram om ni vill och vågar! Jag bits inte!

Följ: hgranath

Kram

Thailand inom kort

Sitter iklädd sommarkläder och huttrar av kylan som strömmar in genom det öppna fönstret vid min sida. Har ingen ork att gå och stänga det och har ingen lust att byta om för nu längtar jag, längtar efter Thailand. Nu är det inte långt borta. Har länge gått runt och trott att det är hundra år kvar men nu är det nära. Vi åker på lördag!

Ska bli så fruktansvärt härligt och underbart att bara släppa allt trassel och koppla av i två veckor. Kommer dock ha de kommande nationella proven i åtanke men det är inte så farligt. Annars ska jag bara njuta, fotografera i mängder och ta del av denna fantastiska kultur och färger. Och självklart bada.

Du ger mig lugn efter stormen


Like a flower you grow


you are the love of my life


Forever and for always

Hej på er!
Idag lekte jag duktig modefotograf då jag fick ett fotojobb av min älskade mormor och hennes vän. Mitt arbete var att fota ett antal bröllopsklänningar och västar som senare ska säljas och det var otroligt roligt att göra! Jag fick även stå framför kameran iförd en klänning som inte passade på dockan som vi använde till de andra. Det är inte varje dag man är uppklädd och redo att vandra längs altargången.. dock är det nog lite för tidigt för mig och med tanke på att jag inte har någon att gifta mig med kan det bli lite problem, haha. Kläderna var i alla fall väldigt vackra med många fina detaljer och mönster. Gillade framför allt en av klänningarna som var spetsklädd upptill och hade ett väldigt fint fall i kjolen. Längst med ryggen var den även prydd med cirka 200 knappar. En kreation att dö för med andra ord.


RSS 2.0