Nu är det jul igen

Denna helg bestämde jag mig för att vara hemma och kurera mig. Ett ganska bra beslut vill jag lova, men trots att jag under natten sov cirka 14 timmar vaknade jag mer förkyld än någonsin. Just my luck. Jag hoppas verkligen att det förvinner snart och att jag blir helt frisk. Kommer knappt ihåg hur det känns. 

 

 

Imorgon är det första advent och då ska vi äntligen julpynta här hemma. Det är något av det mysigaste jag vet. Dessutom börjar julkalendern imorgon och det är tillåtet att äta choklad även på vardagarna. För att öka mysfaktorn lite extra ska jag även träffa en kompis på stan över en välbehövd fika och jag har dessutom tänkt införskaffa de första julklapparna. Eller i varje fall få lite inspiration till vad man skulle kunna köpa.   

Har förresten äntligen beställt en bikini och går nu mest runt och väntar på att den ska dimpa ner i brevlådan. Hoppas för guds skull att den passar, för nu är det nära! 


Julmys i förtid

 
Igår myste vi till det ordentligt här hemma, jag och min lillasyster. Pepparkakor, clementiner (!!) och jullåtar fick en att längta lite extra till julledigheten och allt vad den innebär. Har även idag gått och trallat på sångerna vilket barnen på jobbet tyckte var mycket roligt. Absolut den mysigaste tiden på året!  

Throwback - Vinter 2012

 
Behöver inte säga så mycket mer än att jag önskar att julen blir lika vit och sagolik även detta år. När jag gick till jobbet i förmiddags föll snöblandat regn från himlen och jag hoppas för allt i världen att det inte blir en slaskig och grå vinter. Det ska vara stora snöflingor och julkänslor i luften, annars vill jag inte vara med! Det är ju trots allt snart december.(!!) 

Wait for tomorrow, you'll be alright

 
För ovanlighetens skull är jag sjuk igen. Känner mig precis som jag ser ut på bilden ovan, det vill säga inte alls glad över detta. Men jag kämpar på. Det är bara så trist att jag knappt hinner bli frisk innan jag blir sjuk igen. Dock tänker jag inte stanna hemma denna gången utan jag fortsätter som vanligt, med jobb och diverse andra saker som vardagen erbjuder. Ska försöka ta det så lugnt som möjligt så att jag förhoppningsvis blir lite bättre tills imorgon då jag ska ut och ränna mitt i natten. Jag och mina vänner ska nämligen på midnattsbio där "Hunger games" och "Catching fire" visas på duken. Ska dessvärre upp och jobba på onsdag vilket betyder att det inte kommer bli så mycket till sömn den natten, vilket min förkylda kropp inte kommer gilla. Lyckligtvis är det en kort arbetsdag vilket betyder att jag kan sova resten av dagen. Jaja, jag är i vilket fall väldigt förväntansfull inför biobesöket!! 
 
Hoppas att ni är pigga och krya.
Ta hand om er!
 
Ps. Jättekul att se att ni kikar in här, även då jag inte bloggat. Tänkte bara påminna om att ni inte får glömma följa min blogg på bloglovin! Kram   
    

Throwback - Thailand 2012

 
Om exakt två månader, endast åtta veckor, sitter jag i detta nu på ett flygplan med Bangkok som slutdestination. Att det är såpass nära känns både ofattbart och lite läskigt samtidigt som jag är oerhört förväntansfull och lycklig över att äntligen få komma iväg. Iväg från regn och från rusk och bli välkomnad av en värme som nästintill kan liknas med att gå in i en vägg. Vad vi ska göra under thailandsvistelsen är ej hugget i sten utan vi tar det som det kommer. Vi har dock lite tankar på tempel och turistattraktioner vi vill besöka och ställen vi vill stanna på under längre perioder, men mer än tankar är det än så länge inte. Mig oroar det dock inte, det är tvärom skönt att inte ha en semester framför sig som är planerad in i minsta detalj. Mitt största bekymmer just nu är hur sjutton jag ska finna den ultimata bikinin. Kanske är en småsak men snart står vi där på flygplatsen och vinkar våra familjer hejdå och då vill jag bannemig vara redo för solsemester på riktigt, med badkläder i bagaget. Hur svårt kan det vara..          

Bättre sent än aldrig

 
Tänkte tidigare idag göra ett "Hej-här-sitter-jag-och-äter-omelett-och-är-nöjd-med-tillvaron-inlägg" men hann inte publicera det innan det var dags för mig att åka in till stan och träffa min vän Molly över en fika. Så här kommer det, lite senare än planerat. Dagens lunch fick alltså bli en fransk ostomelett med tomater och pesto samt sallad vid sidan. Inte så illa, right?
 
Kanske inte är det mest intressanta inlägg jag har gjort under min livstid men vad gör det.   
 
Vi hörs! 

Lite mörkare, lite rödare, lite bättre

 
Resultatet. Trivs väldigt bra i mörkt hår så det gjorde ingenting att det blev lite mörkare än förväntat. Det blev i alla fall lite röda nyanser i det vilket jag var ute efter. Tummen upp helt enkelt. 

Time for some change

 

Trött & sentimental

Bild från klassresa till Berlin, våren 2012.

Long time no see. Har noll inspiration just nu som ni kanske har märkt, eller åtminstone kunnat lista ut, då jag inte skrivit på ett tag. Har haft annat för mig och inte hunnit helt enkelt. Dessutom är jag fruktansvärt trött de få stunder jag inte har någonting för mig. Jag misstänker att jag fortfarande bär på någon typ av virus i kroppen vilket resulterar i att jag på min lediga tid inte orkar lyfta ett finger. Har dock nyligen kommit igång med träning igen vilket jag tror kan hjälpa mig att hålla mig frisk. Eller jag hoppas i varje fall på det.

 

I veckan besökte jag min gamla gymnasieskola då musiklärarna hade konsert. Jag har inte varit där sedan studentdagen vilket gjorde mig en aning sentimental. Att återigen gå genom korridorerna man vandrade varje dag och träffa de lärare som under tre år stöttat och hjälpt mig var en känsla jag har svårt att sätta ord på. Helst av allt hade jag efter konsertens sista låt velat sätta mig på golvet och vägrat gå hem.. för jag saknar det. Jag saknar inte hetsplugg och betygsstress utan det är de vardagliga rutinerna och den sociala biten som fattas mig. Och självfallet även en daglig dos av musik. Är dock övertygad om att jag kommer hitta denna typ av trygghet igen. Men när är det endast tiden som får avgöra. 


RSS 2.0