En liten men oplanerad paus

Internet ligger nere hemma hos mig. Kommer därför inte kunna uppdatera på några dagar. Återkommer inom kort. 

Kram på er så länge

Passion och vaniljsensation

Hittade denna goda efterrätt i frysen en dag då jag letade efter glass och tog fel låda. Det är min syster, Frida, som står för tillverkningen.
 
Detta är så löjligt gott och enkelt att det näsan inte kan vara sant. Fryst vaniljvisp mixat med passionsfrukt och toppat med frysta hallon. Snarlikt glass men både lite friskare och lättare i smaken. Testa detta, lovar att ni inte blir besvikna!
 
Körlektionen gick bra förutom att jag inte var van vid bilen jag körde, vilken var ganska svår att förstå sig på. Det är nackdelen med att endast ha kört mammas bil som praktiskt taget nästan kör av sig självt. Har bokat fler lektioner under några veckors tid, så nu är vi igång! 

A cup of tea & some studying

 
Idag har jag inte gjort mycket, trots att det är underbart fint väder. Ska sätta igång och plugga lite körkortsteori snart innan min körlektion som är vid 17-tiden - min första någonsing. Är lite nervös men det ska även bli spännande att komma igång med körkortet på riktigt. Jag har kört ganska mycket hemma men nu känns det som att det är hyfsat nära och inom räckhåll.
 
Åt förresten världens godaste efterrätt förut! Bilder kommer sedan.
Kram

Godmorgon

Uppe med tuppen och redo för ännu en arbetsdag. Måndagar är trots allt inte så tokiga.. med en kopp varmt te i hand och frukost framför avsnitt av komisk tv-show börjar man dagen på ett rätt okej sätt. Dock fruktar jag stunden då jag behöver knyta på mig kängorna, öppna ytterdörren och kliva ut i den bitande kylan som under den senaste veckan kommit för att stanna ett tag framöver. Hösten har mig inget emot men att i den stunden få ligga kvar under täcket i en uppvärmd säng hade varit himmelskt. Men man står ut med röd näsa och köldskadade fingrar då man vet att någonting bättre väntar när man väl kommer fram. Så på med kängorna så kör vi! Tågstationen nästa. 
 

Känn ingen sorg för mig Göteborg

Bild tagen med iPhone 4.
 
Trots att regnet smattrade mot rutan for jag denna söndagsförmiddagen in till stan för att möta upp min vän Molly för en fika. Att gå under var sitt paraply i ett dystert Göteborg och småprata om livets valmöjligheter kan få vem som helst på bättre humör. Efter en kopp kaffe och en kaka var vi glada, varma och belåtna och vandrade vidare. Vi tog skydd från regnet i ett antal butiker vilket resulterade i att vi båda blev några slantar fattigare, men vad gör det om hundra år.
 
Har under veckan jobbat på en förskola i kommunen vilket jag även ska göra imorgon. Tycker att det är jätteroligt att arbeta med barn då det händer saker hela tiden, speciellt då de bara är 1-3 år! Härligare arbetsplats är svår att finna.
 
Hoppas att din helg varit mysig.
Kram

Mor Thildas stuga


Här har ni den övergivna stugan jag nämnde i tidigare inlägg. Lite ruggig plats för den som är lättskrämd.. det vill säga mig. Jag har alltid varit en mästare på att skrämma upp både mig själv och mitt sällskap men denna gången gick vi ut mitt på ljusa dagen, så jätteläskigt var det inte. Dock var jag lite skraj över att stöta på ett och annat djur, men vi klarade oss från det också - bortsett från fästingar.

Love will tear us apart

Foto: Syster, Frida Granath
Redigering: Rebecka Stålbrand

Livet på landet

Det var fredag och vi packade bilen full med saker och rullade iväg mot de fridfulla, dalsländska, skogarna. Trots att jag under mina 19 år åkt på samma vägar i stort sett varje helg lyckades vi missa några avfarter och hamnade mitt ute i ingenstans. Vi bestämde oss för att följa gps:ens direktiv istället för att vända vilket i slutändan visade sig vara en ordentlig omväg, närmare bestämt en timmes längre bilfärd än beräknat. Som tur var hade vi ingen tid att passa och på köpet fick vi ett roligt minne att skratta åt resten av helgen.

Så vad gjorde vi då på landet? Jo, vi åkte upp till min mormor en varm sensommareftermiddag och fikade och badade fötterna i den kalla men å så svalkande sjön. Vi lagade ofantligt goda måltider, fikade lite mer, spelade några omgångar Twister vid midnatt och myste till tusen. Såklart hann vi även klämma in en fotografering i en övergiven stuga ett par hundra meter från vårt sommarhus. 

Efter att ha fångat de sista sommardagarna är jag nu redo för höst, så bring it on!
Kram på er

Pump up the jam

Bilder på Linnéa från fotograferingen vid Röda Sten!

RSS 2.0