Thailand 2014

 
Både jag och Rebecka filmade mycket under vår resa till Thailand vilket tillslut resulterade i en väldigt fin video som min kära resepartner klippt ihop. Jag blir alldeles varm i kroppen varje gång jag kollar på den, vilket antalet gånger inte längre går att räkna på händernas tio fingrar. Behöver jag ens säga att jag längtar tillbaka en smula?
 

Tillbaka och med en nyhet

 
 
 
Hej på er, det var ett tag sedan!
Vi kom hem för över en vecka sedan och sedan dess har det hänt en del. För det första har jag tagit KÖRKORT! Så glad och lycklig men framförallt lättad över detta faktum. Jag gjorde teoriprovet redan i måndags vilket var väldigt nära inpå vår hemkomst och jag var därför tvungen att plugga en hel del under helgen, men det gick bra. Tror att jag aldrig i mitt liv förut varit så nervös över ett prov. Jag satt och skakade under hela testet och då det blev dags att trycka på "rätta provet"-knappen mådde jag på riktigt väldigt illa. Men trots det klarade jag teorin och på självaste Alla hjärtans dag klarade jag även uppkörningen och fick mitt efterlängtade körkort. (!!)  Jag har även träffat mina vänner en del och i fredags hade jag, förutom körkortet, också en av mina bästa vänners 20-årsdag att fira. Nu börjar vi allt bli riktigt gamla.. lite skrämmande! Haha.
 
Ha det bra, så hörs vi snart!
Kram 
 
 

Snabb lägesuppdatering innan hemresan

Vi har nu befunnit oss i Bangkok i över ett dygn. Resan hit gick lika bra och smidigt som förra gången och vi båda är i bra skick, haha! Dock sörjer vi hemresan en aning. Om cirka 15 minuter tar vi vårat pick och pack och hoppar in i en taxi som tar oss till flygplatsen. Sorgligt men sant. Samtidigt ska det bli kul att komma hem till alla er där hemma, så lite glad är jag i alla fall!
 
Nästa gång vi hörs befinner jag mig på svensk mark och förmodligen med en del bilder att visa er. (Har varit väldigt dålig på det)
 
Kram på er!
 

På återseende, Chiang Mai

Snart ska vi åka till tågstationen och sätta oss på tåget som tar oss tillbaka till Bangkok. Det vill säga att vi har en 12 timmars resa framför oss. Det är inte långt kvar av resan nu vilket är tråkigt. Jag har väldigt blandade känslor angående just hemresan då jag både tycker att det ska bli skönt att komma hem till mitt "vanliga" liv och tycker att det är fruktansvärt sorgligt att lämna detta varma paradis för ett blaskigt snökaos. Jag tror att Rebecka känner detsamma.
 
Med fullpackade resväskor säger vi nu adjö till Chiang Mai som har bjudit på så mycket. Tiger Kingdom, One day trekking och nattmarknader. Tack för den här gången, vi ses kanske igen någon gång!
 
Vi å andra sidan hörs när vi anlänt till Bangkok.
Hej så länge!
 
   

"Sweden! Not crying, laughing!"

Igår åkte vi på trekkingresa vilket började med en timmes biltur (minibuss) från hotellet. Vi var en liten grupp om åtta personer vilket var mycket trevligt. Det var vi två från Sverige, ett lite äldre par från Holland, två killar från Australien, som guiden kallade för "kangaroo's" under hela resan, och ett ungt par från Frankrike. Med oss hade vi en guide som pladdrade på ganska bra hela åkturen på hyfsat knagglig engelska och frågade ut oss om lite allt möjligt. Han lärde oss även att räkna på thailändska och siffrorna använde vi sedan i en siffersång till "Broder Jacob"-melodin. Han berättade också lite om sin kultur och om vad vi skulle tänka på inför de kommande stationerna vi skulle stanna på. Den första var elefantridning där vi två och två fick rida genom både djungel och flod i cirka 45 minuter.
 
Sedan bar det vidare upp i bergen där vi stannade till vid ett litet samhälle där det bodde ett stamfolk som livnärde sig på att väva sjalar och kläder, som var olika beroende på om man var gift eller ej, samt att odla och skörda ris. Det var spännande att se hur de levde och bodde, träffa människorna och att se hur hantverken kom till.
 

Vi vandrade en hel del under denna dag. Målet var att komma till ett vattenfall som tog oss cirka 50 minuter att nå fram till. Vägen dit var ett äventyr i sig kan man säga. Vi gick bland annat över rangliga broar ett par meter över floden. De saknade räcke på vissa ställen så det enda att förlita sig på var sin egen balansförmåga som på skakiga ben var en aning opålitlig. Jag fick lite svindel och tyckte inte alls det var roligt just då. När det gäller höjder får jag lite panik om jag inte känner att jag är helt säker, så utan säkerhetslina och med hala converse på fötterna hör jag guiden ropa "Sweden! Not crying, laughing!" från andra sidan floden. Det fick mig faktiskt att dra på smilbanden en aning. Måste dock poängtera att jag aldrig fällde en tår men mitt ogillande ansiktsuttryck talade väl för sig självt antar jag.

Vi gick även uppför och nedför berg samt upp och ned för ett flertal trappor och i värmen var det mycket jobbigare än vad man kan tänka sig.

 
Sista stoppet var "bamboo rafting" vilket var jättehäftigt! Vi satte oss fyra och fyra på flottar som tog oss nedför floden och dess många forsar. Det var lite synd att vi inte kunde ta med kameran på åkturen då det var en mycket fin miljö vi åkte genom men samtidigt skönt att lämna den i bilen då man uppskattade flodresan på ett annat sätt än om man hade sett den genom en kameralins. Till vår stora förvåning var det en man som stod vid flodkanten och förevigade vår tur, så när vi åkt färdigt kunde vi köpa fotot för 100 baht (cirka 20 kr) vilket vi såklart gjorde.
 
Slutsats: Rolig och spännande trekking som vi båda är glada över att vi hoppade på!
Kram,
Hanna
 

 


RSS 2.0