Tiger Kingdom

 

Tidigt imorse anlände vi till Chiang Mai och sitter nu vid ett bord på hotellets restaurang. Vi har tydligen hamnat på ett backpacker-hotell vilket är lite roligt. Här är det fint även om det påminner en hel del om huvudstaden. Den långa resan gick jättebra förutom att den VIP-buss vi skulle åka med från Trat till Bangkok (cirka 6 timmar) i själva verket var en liten och trång minibuss, men det gick ju det också. Annars var det inga större svårigheter att ta sig hit!

 

Innan vi åkte från Sverige hade vi kollat upp ett tigertempel i Bangkok som vi ville besöka första veckan på resan, men efter en del efterforskning insåg vi att det låg alldeles för långt bort och fick därför strunta i den planen. När vi idag anlände till Chiang Mai såg vi att det fanns en liknande turistaktivitet även här. Gissa om vi blev glada! Så idag har vi klappat och lekt med både små tigerungar och stora, nästintill fullvuxna, tigrar. Häftigt! Dock måste jag medge att jag var aningen rädd för de stora katterna och kände mig inte riktigt bekväm i deras sällskap. Men att uppleva detta var någonting alldeles extra. På tal om upplevelser ska vi imorgon vara borta hela dagen då vi bokat "One day trekking". Vi ska bland annat vandra genom djungeln, rida på och bada med elefanter, dyka genom vattenfall, paddla "bambu rafting" på floden och besöka stamfolket i bergen. Det kan man kalla äventyr va!

 

Nu ska vi snart gå och lägga oss för att orka med morgondagen.

Kram,

Hanna           


Nu lämnar vi dig, kära paradis

 

Dags att dra vidare på nya äventyr. Dags för en resa på cirka 18 timmar.

 

Vi har idag solat så mycket att jag numera ser ut som en tomat i människogestalt, vi har ätit på de restauranger vi anser varit bäst under denna vistelse, fått massage med kokosnötolja på stranden och tagit en sista tur på marknaden på White Sand beach's huvudgata. Vi stannade även till på Sabay Bar och såg på fire showen som vi redan innan kollat på cirka tvåhundrafemtiosju gånger. De är dock lika bra varje gång! Vi har även ätit pannkaka med smak av choklad och vanilj. Det ska bli tråkigt att lämna denna fina ö samtidigt som bungalow-livet börjar gå oss lite på nerverna, eller åtminstone alla djur som lever där. Det visade sig såklart att vi hade både ödlor och kackerlackor i det nya rummet också. Mysigt. Den stora skalbaggen gick dock döden till mötes.

 

Nu ska vi snart sätta oss på en buss som tar oss till Bangkok där vi byter till nattåg mot Chiang Mai. Vi hörs förhoppningsvis om någon dag eller två.

 

// Hanna 


"Vi ska gå genom åskan, min bror och jag"

 

Hej på er,

Igår besökte vi Lonely beach där vi från början tänkt bosätta oss. Vi var där hela dagen lång vilket var väldigt mysigt och fint (glömde såklart min kamera så har inga bilder, typiskt) men vi kom ändå fram till att vi gjort rätt i att åka till White Sand på direkten. Skönt att bo på samma ställe under en längre period och slippa flänga runt och dessutom finns det lite mer att göra här.

 

 Idag har vi återigen gottat oss i solen i hopp om att fånga de sista soltimmarna innan vi far vidare och ser oss omkring i den norra delen av detta fantastiska land. Den 30:e åker vi nämligen vidare till Chiang Mai för att ta reda på vad den staden har att erbjuda. Så denna dag har vi till stor del bara lapat sol, halvslumrat i skuggan i takt med vågornas brus och läst bok. Kristian Gidlunds I kroppen min är på riktigt den finaste, ärligaste och mest hjärtekrossande bok jag någonsin lagt mina ögon på. Att själv befinna sig i paradiset och samtidigt läsa om en människa vars kropp sakta med säkert tynar bort får en att uppskatta livet ännu lite mer. Jävla cancer.

 

 


"Det måste vara en råtta, hjälp!"

 
För några dagar sedan upptäckte vi (Rebecka) en stor svart insekt, troligtvis en kackerlacka, i vår bungalow. Äckligt kanske ni tycker, men vänta ni bara.. det kommer mera. 
 
Natten till igår vaknade jag av att Rebecka ruskade om mig eftersom hon hört någonting som tassade runt på golvet. Den var även bland våra plastpåsar som låg alldeles bredvid våra resväskor så det lilla odjuret hördes ganska väl. "Det måste vara en råtta. Hjälp!" Direkt efter frukosten gick vi till receptionen och bad personalen leta efter det djur som vi själva ännu inte visste vad det var, men ingen hittade någonting. Vi förstod inte hur djuren bara kunde försvinna och det är fortfarande ett mysterium, vi hade ju trots allt hört dem! Lönndörr? (Enda möjliga förklaringen) 
 
Sent igår upptäckte vi att vi även hade fått besök av inte mindre än två ödlor. (!!) Denna gången småsprang vi till receptionen för med dem hade vi ingen lust att sova. Trots att det var stängt dröjde sig en servitör kvar och han var mer en villig att hjälpa oss, vilken tur! Så mitt i natten konkade vi runt på vårt bagage, som vi även packade upp och gjorde en noggrann genomsökning av, och bytte rum - till ett utan djur. Vår nya bungalow är dessutom både nyare och fräschare så win win för Hanna och Rebecka! Nu hoppas vi att de enda djur vi får se hädanefter är hundarna och hönorna som springer runt på resorten, och kanske en och annan elefant! 
 
Kram,
Hanna 

Solnedgång och kajakpaddling

 

Idag har vi haft det bra i solen. Det blåste nästan ingenting så det har varit oerhört varmt och härligt. När det blev lite svalare hyrde vi en kajak och paddlade genom vågorna längst hela stranden, vilket är cirka 2,2 km, och tillbaka. Det kommer nog att kännas i armarna imorgon! Jag tog för en gångs skull fram kameran en stund under eftermiddagen då solen började gå ner, fantastiskt fint.

 

Nu ska vi snart gå och lägga oss då vi behöver krafter till att klara av ännu fler äventyr!

Hoppas att ni mår bra,

Hanna 


Äventyr på två hjul

 
Vid 12-tiden idag gick vi upp till centrum och hyrde oss en moped som vi fick lov att använda hela dagen. Eftersom jag är den av oss två som är van vid att köra ett tvåhjuligt fordon blev det automatiskt så att jag fick agera chaufför. Dock är det vänstertrafik i Thailand vilket var lite klurigt till en början innan man kom in i det. Då gick det faktiskt väldigt bra. Vi visste från början att Koh Chang's vägar går väldigt upp och sedan väldigt ner, men att det var så branta backar som det verkligen var kunde vi aldrig gissa. Det var lite småläskigt men samtidigt väldigt roligt att få uppleva! Vårat första stopp var vid Khlong Phlu Waterfall där man för att komma fram till själva fallet behövde gå en bit genom djungeln och klättra i några små berg. Kul det också! Vi gick runt där en stund tills vi kände att det var dags för lunch och satte oss ned vid ingången till vandringsleden. Efter maten hittade vi en söt elefantunge som vi såklart stannade vid och fotograferade. Vi fortsatte sedan vidare för att finna en sandstrand vi inte besökt tidigare. Vårt mål var att ta oss till Lonely Beach men vi ändrade oss ganska snabbt när vi såg vilka vägar vi var tvugna att ta oss ned för om vi skulle komma dit. I stället åkte vi till Kai Bae där Rebecka bott vid en tidigare Thailand-resa. Jättefint!

 

Dagen har rent ut sagt varit perfekt, från början till slut. Det var roligt att få se andra sidor av ön och att vi gjorde det genom att hyra en moped ångrar jag inte för en sekund. Väldigt smidigt och framförallt billigt! Det var även bra att vi fick vila våra något brända kroppar från solen några timmar.

 

Imorgon är tanken att vi bara ska ta det lugnt vid havet med var sin bok i hand.

Hoppas att ni har det bra där hemma i snöyran.

 

Kram /H


Gårdagens middag och röda näsor

 

Här är två bilder från restaurangen vi åt på igår, även den med live-musik. Anledningen till att jag inte skrivit på ett tag är att vi inte har gjort så mycket mer än tagit det lugnt och legat på stranden och bättrat på brännan. På tal om solbränna har vi bränt oss lite, men inte så farligt.


Vi är på Koh Chang!

 

Nu är vi på Koh Chang där vi under de närmaste dagarna kommer att bo i denna bungalow som ligger nästan precis vid havet, bara cirka 50 meter ifrån. Det är rent och fint och jag tvivlar inte på att vi kommer att trivas. Dessutom är det verkligen en paradisstrand vi har utanför fönstret, med vit sand och turkost vatten!

 

För att komma hit gick vi upp väldigt tidigt imorse, åt frukost och packade ner de sista sakerna och begav oss sedan till bussterminalen i Ekkamai via skytrain. Det var väldigt smidigt förutom att vi behövde bära upp våra tunga resväskor för flera jobbiga trappor. Vi satt sedan på bussen i cirka fem timmar, bytte till minibuss/tuctuc i Trat som tog oss till färjeläget lite längre bort och åkte sedan färja över till Koh Chang där ännu en tuctuc väntade som tog oss till hotellet. Eller ja, nästan i alla fall. När vi kom fram väntade nämligen en promenad som nästintill liknade ett fystest då vi under 20 minuter släpade/bar vår packning genom strandens djupa sand. Jag kan tala om för er att det inte var det minsta roligt. Jag var både svettig och illamående när vi äntligen kom fram till resorten. Men nu är allt bra och vi har kommit till rätta vilket är skönt.

 

Imorgon väntar en riktig slappdag med sol, bad och njutning.

 

Ha det bra,

Hanna  

 

Ps. Vi har wifi-anslutning i lobbyn så både jag och Rebecka kommer att uppdatera så ofta vi kan och har lust! 


Chatuchak

Bild lånad av Rebecka 
 

Idag har vi gått runt på marknaden hela dagen och både jag och Rebecka fyndade en hel del för nästan inga pengar alls. Det är det bästa med Thailand, allt är så himla billigt! Vi var även på apoteket och köpte salva till myggbetten som i nuläget ser ut som någon form av läskig hudsjukdom, haha! Jag hoppas verkligen att de försvinner snart för de är inte särskilt roliga att ha och göra med. Jag har dessutom åkt på en förkylning som jag troligtvis fått av den obehagligt kalla AC-värmen (rättelse:kylan) i frukostmatsalen, och att vara småsjuk är inte heller så roligt som ni kanske förstår.
 
Imorgon sätter vi oss på en buss mot Koh Chang som kommer att ta cirka 5 timmar.Om vi kommer att ha wifi på det nya hotellet är än så länge ganska oklart, så om ni inte hör någonting från oss så vet ni varför.
 
Nu byter vi stadsliv mot sandstrand, sol och bad.
Ha det så bra så hörs vi när vi hörs! 
Kram 
 
     

Bangkok by night

 

Hej på er! 

Här har ni gårdagens restaurang. Väldigt mysigt med alla lampor, god mat och musiken var också väldigt bra. Det var tre stycken coverband som spelade välkända låtar och den låt som var mest uppskattad var nog Ylvis "What does the fox say ". Tydligen undrar de även här vad räven egentligen säger!

 

Idag har vi mest hängt vid poolen på hotellet då vi av säkerhetsskäl inte vågat oss ut på gatorna. Just nu är det ganska oroligt i centrala Bangkok så vi kom fram till att det var bäst att hålla oss så långt borta som möjligt. Vi ville inte direkt riskera att bli omringade av ett demonstrationståg på 12000 personer. (!!) Men nu på kvällen smet vi ut en stund för att hitta något nytt ställe att äta på och vi fann ett bra några hundra meter från vårt hotell som föll oss i smaken. Trots omständigheterna har vi det faktiskt väldigt bra och har än så länge inte stött på några som helst problem, om man då inte räknar våra sjuttioelva myggbett på benen. Så imorgon bli det apotek-letar-jakt för fy vad det kliar! Imorgon blir det dessutom en tur till Bangkoks största marknad, Chatuchak, och troligtvis också ännu lite mer poolhäng.

 

Kram,

Hanna       


En heldag i Bangkok

 
Vi besökte Big Buddha och dess monument: 
 
Vi var även vid The Golden Palace där byn såg ut såhär: 
 
Och tillslut besökte vi Grand Palace: 
 
När man besökte det stora palatset var man tvungen att bära heltäckande kläder. Det vill säga ingen solbränna för oss idag! Vi hade dessutom shorts under långbyxorna vilket ni kanske kan förstå blev en aning varmt och väldigt knöligt, haha!.Snyggare outfits är svårt att hitta:   
 

Vi började dagen med att åka skytrain till Saphan Taksin där vi bytte till longtail-båt och åkte ut till Grand Palace, bangkoks största tempel. Väl där fick vi reda på att det var stängt i två timmar framåt och visste då inte vad vi skulle hitta på. Vi blev då erbjudna en tuctuc-resa runt till olika tempel under tiden vi väntade på att palatset skulle öppna. Denna resa kostade oss endast 20 baht! Kanon tyckte vi! Under denna lilla utflykt besökte vi Big Buddha, en turistinformationsbyrå och The Golden Palace vilket var roligt att hinna med att se då vi inte tänkt vara i Bangkok tillräckligt länge för att hinna besöka dessa platser. Kan tala om att det finns så himla många fantastiska byggnader här och att thailändarna verkligen är så himla genuint trevliga. Vi fick bland annat (och på tal om ingenting) frågan "Where are you from?" ganska många gånger under dagen, jag tror att jag räknade till sex gånger, och alltid uppföljt av kommentaren "Aaah Stockhoolm!". Uppenbarligen tror människorna här att Sverige endast har en stad och att det är kallt året om, haha!

 

När solen började gå ner och vi hade sett allt vi ville se tog vi båten tillbaka för att sedan ta skytrain till bussterminalen en bit bortanför vårt hotell. Väl där köpte vi bussbiljetter till vår nästa destination, Koh Chang, som vi åker till tidigt på söndag. Vi råkade även springa på bangkoks kanske mysigaste restaurang där vi satte oss till bords och åt och drack gott till tonerna av livemusik. Men det får ni se i nästa inlägg!

 

Lämnar er med en cliffhanger.

Godnatt från Bangkok!  


Snabbt hej från hotell i Bangkok

Hej alla oroliga där hemma!

 

Vi sitter just nu på vårt hotellrum i Bangkok och tar det lugnt efter en middag på hotellets restaurang. Resan har gått över förväntan bra, både flyg och taxi har fungerat utan problem och vi har tillsammans försökt klura ut vad thailändarna säger när de tror att de talar engelska. Dock i många fall utan framgång. Trots att vi åkt genom bangkoks gator och torg har vi inte sett glimten av några demonstranter och det verkar över lag väldigt lugnt i staden. Vi har dock hört talas om några oroväckande incidenter som under de senaste dagarna inträffat under nattetid så vi har inte riktigt vågat oss ut på gatorna för att se oss omkring än eftersom vi anlände ganska sent på eftermiddagen. Imorgon ska vi dock inte sitta inne utan vi har tänkt hinna med några utflyktsmål som vi sedan länge planerat - självklart då i dagsljus. Jag måste medge att det var en smärre chock att gå från minusgrader och snö till stark sol och 30 grader i skuggan. Snacka om kontraster!

 

Nu ska vi snart gå och lägga oss men först ska jag försöka få tag på min familj. Inte alltid lätt med 6 timmars tidsskillnad.

 

Hörs imorgon,

Kramar!      


Imorgon åker vi!

 
Imorgon vid denna tid sitter jag tillsammans med Rebecka (blogg hittar ni HÄR) på ett plan med färdriktning Thailand, eller närmare bestämt Istanbul där vi mellanlandar. Att vi under de närmaste dagarna kommer befinna oss inom Bangkoks gränser känns just nu inte så tryggt då det pågår demonstrationer och blockader av både vägar och byggnader där. Vi får helt enkelt avvakta och se om vi kanske får ändra våra planer och flytta på oss tidigare än beräknat. Vi har i varje fall lite mer än tre veckors sol- och äventyrssemester framför oss vilket både jag och Rebecka har längtat efter och sett fram emot i flera månader. Och nu bär det äntligen av!
 
Vi ska båda två försöka skriva och uppdatera så mycket så möjligt och vi hoppas innerligt att ni vill följa med på vår första självständiga resa! 
 
 
 

Throwback - Spanien, sommaren 2012

Absolut den godaste kebaben jag någonsin ätit! 
 
Sommaren 2012 åkte jag och min mormor på ett alldeles eget äventyr till Spanien. Vi hälsade på min morbror och mina kusiner, åt gott och mådde bra i den stekande värmen. Och på tal om stekande värme är det mindre än en vecka kvar tills jag och Rebecka lämnar Sverige för 3½ veckas Thailandvistelse, och efter en dag av planering är jag nu taggad till tusen! Ska bli skönt med lite sol och avkoppling och även spännande att återigen upptäcka den thailändska kulturen. Jag har tänkt använda bloggen som en form av resedagbok och kommer därför försöka uppdatera dagligen så att släkt och vänner kan följa vad som händer under vår resa. Hoppas att ni vill följa med!
Kram 
    

Brunch, baby!

 
Brunchade hos Alexandra tillsammans med Molly under dagen. Vi åt allt möjligt gott och spelade sedan musik i timmar. Kunde inte önskat mig en finare fredag med finare sällskap. 

2013 - Studentens år

 
Ojojoj, vad detta året har bjudit på mycket. Många känslosamma stunder, ett avslut på en stor del av livet samt en början på ett helt nytt kapitel. Att försöka finna sig själv utanför den trygghetsbubbla man befunnit sig i under tretton års tid, för det är just det studierna var för mig - rutiner och trygghet, har inte alltid varit så lätt. Även om man behövt släppa taget om människor som betytt mycket har man samtidigt även fått vänner för livet. Hur klyschigt det än låter så är jag så tacksam över hur fina människor jag har i mitt liv.  
 
Och så tog jag STUDENTEN! 
 
Jag har under året inte varit så flitig med kameran så jag bestämde ganska snabbt att jag endast skulle visa er de största och kanske mest spännande delarna. Balen och studenten. Då allt fick ett slut och då resten av livet fick en början. Sista året på gymnasiet var antagligen den bästa tiden i mitt liv, hittills, och varför inte då dela med mig av några av kanske de lyckligaste minnena och bilderna jag har i mina album. 
 
Jag har efter studenten jobbat som både butiksbiträde och barnskötare/förskolepedagog och pluggat körkort så det bara skriker om det. Jag har även hunnit boka en utomlandsresa till Thailand med fina Rebecka och om inte mindre än tolv dagar åker vi! Året kan inte börja på ett bättre sätt!
2014 nu kör vi! 
 
 
   

RSS 2.0