En heldag i Bangkok

 
Vi besökte Big Buddha och dess monument: 
 
Vi var även vid The Golden Palace där byn såg ut såhär: 
 
Och tillslut besökte vi Grand Palace: 
 
När man besökte det stora palatset var man tvungen att bära heltäckande kläder. Det vill säga ingen solbränna för oss idag! Vi hade dessutom shorts under långbyxorna vilket ni kanske kan förstå blev en aning varmt och väldigt knöligt, haha!.Snyggare outfits är svårt att hitta:   
 

Vi började dagen med att åka skytrain till Saphan Taksin där vi bytte till longtail-båt och åkte ut till Grand Palace, bangkoks största tempel. Väl där fick vi reda på att det var stängt i två timmar framåt och visste då inte vad vi skulle hitta på. Vi blev då erbjudna en tuctuc-resa runt till olika tempel under tiden vi väntade på att palatset skulle öppna. Denna resa kostade oss endast 20 baht! Kanon tyckte vi! Under denna lilla utflykt besökte vi Big Buddha, en turistinformationsbyrå och The Golden Palace vilket var roligt att hinna med att se då vi inte tänkt vara i Bangkok tillräckligt länge för att hinna besöka dessa platser. Kan tala om att det finns så himla många fantastiska byggnader här och att thailändarna verkligen är så himla genuint trevliga. Vi fick bland annat (och på tal om ingenting) frågan "Where are you from?" ganska många gånger under dagen, jag tror att jag räknade till sex gånger, och alltid uppföljt av kommentaren "Aaah Stockhoolm!". Uppenbarligen tror människorna här att Sverige endast har en stad och att det är kallt året om, haha!

 

När solen började gå ner och vi hade sett allt vi ville se tog vi båten tillbaka för att sedan ta skytrain till bussterminalen en bit bortanför vårt hotell. Väl där köpte vi bussbiljetter till vår nästa destination, Koh Chang, som vi åker till tidigt på söndag. Vi råkade även springa på bangkoks kanske mysigaste restaurang där vi satte oss till bords och åt och drack gott till tonerna av livemusik. Men det får ni se i nästa inlägg!

 

Lämnar er med en cliffhanger.

Godnatt från Bangkok!  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0